Aantal terugroepacties in tien jaar verzesvoudigd

Ze komen steeds vaker voor, terugroepacties. Het aantal is sinds 2011 bijna verzesvoudigd en dat zou verder kunnen stijgen, zo vrezen experts. Maakt een overvloed aan techniek onze auto’s storingsgevoelig?

Het aantal is even verrassend als schokkend: tussen 2011 en 2020 moesten in de VS 331 miljoen auto’s ongepland de werkplaats in – twee keer ­zoveel als er in dezelfde periode werden ­geproduceerd. In Europa is de situatie ­nauwelijks beter. Het aantal aan veiligheid gerelateerde terugroepacties is in tien jaar tijd ongeveer verzesvoudigd. Als auto’s ziek konden worden, zouden we het over een pandemie hebben.
Maar wat is er dan mis met onze auto’s? Professor Stefan Bratzel van het Duitse Center of Automotive Management (CAM) wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande deskundigen op dit gebied. Bratzel ziet een aantal structurele oorzaken voor de kwaliteitsproblemen:
“¢ De …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *