Tesla start grootschalige terugroepactie Model S en Model 3

Tesla roept in de Verenigde Staten bijna een half miljoen auto’s terug. Het gaat hierbij om 350.000 Model 3’s die tussen 2017 en 2020 zijn gebouwd en 120.000 exemplaren van de Model S. Beide modellen kampen met specifieke problemen. Het is nog niet bekend of de terugroepactie ook in Nederland gevolgen gaat hebben.

De terugroepactie is ingediend bij de Amerikaanse verkeersveiligheidstoezichthouder NHTSA. Beide modellen worden niet om dezelfde reden teruggeroepen. Bij de Model 3 gaat het namelijk om het openen en sluiten van de kofferbak. Daarbij kan de kabelboom voor de achteruitrijcamera worden beschadigd doordat deze te ver doorbuigt in gesloten toestand. Bij de terugroepactie plaatst Tesla extra bescherming voor de kabel. In het geval van de Model S heeft de terugroepactie juist betrekking op de frunk. Daarvan gaat het om de secundaire vergrendeling die niet goed gepositioneerd zou zijn. Dat kan ertoe leiden dat de frunk onverwachts opent tijdens het rijden, met alle gevolgen van dien.
In totaal …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *