New York kiest Ford Mustang Mach-E als nieuwe politieauto

De politie van New York City krijgt een nieuwe dienstauto. De stad bestelde namelijk 184 exemplaren van de Ford Mustang Mach-E GT. Daarmee is het aandeel van de Mustang Mach-E op de totale vloot nog tamelijk gering te noemen, maar de NYPD wil op termijn de gehele vloot elektrificeren.

De vloot van de NYPD telt momenteel ruim 6.200 ‘light duty enforcement vehicles’. De Mustang Mach-E GT gaat met de huidige bestelling dus een klein deel van de vloot vormen. Het vormt een opmaat naar het elektrificeren van de volledige vloot, zo laat de directeur van het ‘NYC Mayor’s Office of Climate and Sustainability volgens Carscoops.com weten. “Met de aankondiging van vandaag, maken we onze vloot patrouillewagens klaar voor een groene toekomst, weg van de vervuilende brandstoffen uit het verleden”, luidt het ronkende statement. Voordat het zover is, zijn er nog wel heel wat auto’s te gaan.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *