Opel Kadett 2.0 GSi Cabrio (1990) – Liefhebber Gezocht

De Opel Kadett is zo’n auto die je vroeger op iedere straathoek zag staan, maar nu haast compleet is uitgestorven. Wil je wat nostalgie in het straatbeeld brengen en ben je op zoek naar een relatief betaalbare cabrio die inmiddels bijna bestempeld kan worden tot rijdend erfgoed? Dan is deze Opel Kadett GSi cabriolet wellicht een goede optie!

Ooit was de Opel Kadett één van de populairste auto’s van ons land. Dat gegeven blijkt wel uit de verkoopcijfers: de Kadett is er al sinds 1991 niet meer, maar met 367.053 staat het model nog steeds op de derde plaats als het gaat om de verkooptotalen per model van Opel. Alleen de Astra (de opvolger van) en de Corsa eindigen nog boven de Kadett. De Kadett-verkoop bereikte zijn hoogtepunt in 1986. In dat jaar rolden maar liefst 57.431 exemplaren de showrooms uit, goed voor een marktaandeel van 10,25 procent. Het contrast van het totaal aantal verkochte Kadetts tot het aanbod op de occasionmarkt kan haast niet groter zijn: op de

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *