Onderzoek naar ‘nieuwe oudste auto ter wereld’

Welke auto nou echt de oudste ter wereld is, is een ingewikkelde vraag om te beantwoorden. De Benz Patent-Motorwagen wordt vaak als oudste auto genoemd, maar er zijn oudere auto-achtige creaties. Misschien is dit in Duitsland gevonden mysterieuze voertuig nog ouder. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan.

In een villawijk in Leipzig in voormalig Oost-Duitsland hebben leden van de Ost-Klassiker Klub uit Wolkramshausen dit voorjaar een bijzondere vondst gedaan. In een donkere hoek van een garage, tussen een hoop rommel, ontdekten ze een voertuig met een verbrandingsmotor en drie wielen. De Duitser Hubert Rein kocht het voertuig voor een paar honderd euro van de weduwe die in de villa woonde. De auto in kwestie is mogelijk veel ouder dan gedacht. Volgens experts is het model ouder dan de Benz-patentauto. Forensische experts gaan nu met koolstofdatering onderzoeken uit welk jaar het model precies stamt, schrijft de Duitse omroep MDR.
Eén van de aanwijzingen dat de auto nog ouder zou zijn dan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *