Audi Q6 e-tron – Blik to the Future

Audi blijft maar komen met elektrische modellen. Na de E-tron, E-tron GT en Q4 e-tron rolt binnenkort de Q6 e-tron van de band. De Q6 e-tron is de eerste van een reeks nieuwe EV’s op het samen met Porsche ontwikkelde PPE-platform.

De verbrandingsmotor loopt op zijn laatste benen bij Audi. Vanaf 2026 introduceert het merk met de vier ringen alleen nog maar nieuwe elektrische modellen en 2033 is het jaar waarin de verbrandingsmotor definitief afzwaait. Dat betekent dat Ingolstadt druk doende is met het gevechtsklaar maken van het elektrische offensief. In 2025 moet het leveringsgamma van Audi twintig EV’s omvatten. Momenteel heeft Audi de E-tron, E-tron GT en Q4 e-tron in het gamma. Van de E-tron en de Q4 e-tron levert het merk ook Sportback-versies met een aflopende daklijn.
Na deze modellen is de Q6 e-tron de volgende stap. Wat design betreft is de Q6 e-tron duidelijk de grotere broer van de Q4 e-tron. Aan de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *