Redactie blikt vooruit op 2022 – Damiaan Hage

Na bijna twee jaar corona is een blik in de toekomst lastiger dan ooit. Een energiecrisis stak recent de kop op. Chiptekorten gooien product- maar vooral productieplanningen overhoop. Daardoor komen nieuwe modellen zomaar een halfjaar later op de markt. In onze jaarlijkse persoonlijke vooruitblikken zie je dat terug, met daarin niet alleen auto’s. Vandaag aan het woord: hoofdredacteur Damiaan Hage.

Auto’s zijn de laatste paar jaar snel duur geworden. Niet alleen voor de consument, maar ook voor de fabrikant. De ontwikkelingskosten schijnen zo gigantisch te zijn dat het lanceren van een kleine, betaalbare auto niet meer te doen is. Steeds meer fabrikanten laten het zogenaamde A-segment links liggen en bieden hun instappers aan in het net iets grotere B-segment. Dat is slecht nieuws voor consumenten zoals jij en ik. Je wordt zo gedwongen een auto te kopen uit een segment hoger dan je misschien zou willen.
Hyundai en Kia zien gelukkig nog brood in het A-segment en houden hun i10 en Picanto voortdurend up-to-date, maar de Fiat Panda, Renault Twingo en Volkswagen Up zijn al bejaard te …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *