Redactie blikt vooruit op 2022 – Marc Klaver

Na bijna twee jaar corona is een blik in de toekomst lastiger dan ooit. Een energiecrisis stak recent de kop op. Chiptekorten gooien product- maar vooral productieplanningen overhoop. Daardoor komen nieuwe modellen zomaar een halfjaar later op de markt. In onze jaarlijkse persoonlijke vooruitblikken zie je dat terug, met daarin niet alleen auto’s. Vandaag aan het woord: Marc Klaver.

Vanwege corona hebben we een paar roerige jaren achter de rug en dat heeft ook zijn weerslag op de mobiliteit en de autoverkoop. In de zakelijke markt zet de verschuiving naar elektrisch rijden langzaam door, maar de particulier is op dat vlak nog steeds afwachtend. Ook de zakelijke rijder kijkt naar het kostenplaatje. In 2022 zal het bijtellingspercentage weer stijgen en wordt het fiscale verschil met een auto met een verbrandingsmotor gering. In 2020 kwamen er 67.512 EV’s bij in Nederland, in 2021 gaan we dat niet halen, ondanks de komst van heel veel nieuwe modellen.
En dan de particuliere koper. Die lijkt zijn weg naar de occasionshowroom te hebben gevonden, want de verkoop van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *