Europese bedrijfsautoverkoop beleeft novemberdip

Niet alleen de verkoop van personenauto’s werd op Europees niveau hard geraakt in november, ook de bedrijfsauto’s moesten het ontgelden. In totaal kwam het aantal geregistreerde nieuwe bedrijfsauto’s in de Europese Unie november 14,7 procent lager uit dan een jaar eerder. De neergang was vooral bij de bestelauto’s goed te zien.

Voor de autosector is de maand november eentje om gauw te vergeten. De bedrijfsauto’s deden het weliswaar iets beter dan de enorme daling van 20,5 procent bij de personenauto’s, maar heel veel scheelt het niet. Zeker niet bij de bestelauto’s, waar de verkoopdaling maar liefst 16,6 procent bedroeg. Aangezien ruim vier op de vijf bedrijfsauto’s in deze categorie valt, heeft dat een behoorlijke weerslag op het gemiddelde. Bij zware vrachtwagens van meer dan 16 ton daalde het aantal registraties met 3,5 procent, de middelzware vrachtwagens noteerden een min van 6 procent. Alleen de bussen zaten in de lift met een milde stijging in registraties van 1,6 procent.
In Nederland pluste de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *