Doek valt voor Lotus Elise, Exige en Evora

Lotus heeft de laatste exemplaren van de Elise, Exige en Evora gebouwd. Daarmee komt er een einde aan een uiterst belangrijk tijdperk voor het Britse merk.

Lotus opent een nieuw hoofdstuk van zijn veelbewogen geschiedenis, waarin helaas geen ruimte meer is voor de Elise, Exige en Evora. Het merk neemt daarom in één klap afscheid van de drie succesvolle modellen, waarbij vooral het uitzwaaien van de Elise en Exige natuurlijk even pijn doet.
Met de Elise zette Lotus in 1996 immers een model neer dat alom geprezen werd om zijn weggedrag en die het merk waarschijnlijk van de ondergang gered heeft. Het was echt nog een Lotus volgens het oude principe van Colin Chapman: ‘Simplify, then add lightness’. De Elise begon zijn leven als een slechts 725 kilo zware tweezitter die aan slechts 120 pk genoeg had om al serieus snel te zijn. Vooral in de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *