Test: Tesla Model Y Long Range

We hebben lang moeten wachten op Tesla’s middenklasse-cross-over, waardoor de concurrentie alle tijd heeft gehad om aan het ogenschijnlijke alleenrecht van Tesla op EV’s met volwassen specificaties te tornen. Lijdt Tesla onder de wet van de remmende voorsprong of weet het met de Model Y de gevestigde orde op afstand te houden?

Eindelijk kun je hem nu in Nederland tegenkomen: de Tesla Model Y. Om te prikkelen verspreidde Tesla al in 2018 de eerste foto’s met details van de auto, die in feite niets anders is dan de hogere variant van de Model 3. Twee jaar geleden al gaf de Nederlandse tak van het Amerikaanse concern een prijsindicatie. Maar goed, nu is hij er, in de uitvoeringen Long Range en Performance, typeaanduidingen die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten.
Is dat lange wachten de moeite waard geweest? Tijdens de aanloop heeft de concurrentie bepaald niet stilgezeten. Integendeel. Lange tijd had Tesla het alleenrecht op EV’s met fatsoenlijke specificaties, maar dat lijkt verleden tijd. Zowel gevestigde …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *