Bijna 140.000 Nederlanders geflitst in Frankrijk

Een flitsboete uit Frankrijk, misschien komt het je bekend voor. Behoorlijk wat Nederlanders liepen vorig jaar weer tegen de (flits)lamp. Toch zijn het inwoners van tal van andere landen die het wat dat betreft nog bonter maken in Frankrijk.

Frankrijk heeft becijferd hoeveel flitsboetes er in 2020 zijn uitgedeeld en deelt nu ook de nationaliteit van de snelheidsoverschrijders. De meeste bekeuringen gingen naar België: in totaal kregen 245.856 Belgen een Frans proces-verbaal. Op plek twee staan de Spanjaarden met 219.704 overtredingen. Op plek drie eindigen de Britten met 210.474 boetes, in 2019 stonden de Engelsen nog ruimschoots op de eerste plaats met ruim 442.000 bekeuringen.
Nederland staat pas op plek zeven. Duitsers, Roemenen en Italianen (in die volgorde) waren vaker de klos. In totaal kregen vorig jaar 139.997 Nederlanders ongewenste post uit Frankrijk. Het afgelopen jaar ontsprongen Britten overigens de dans: sinds 31 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *