Stekkerauto’s goed voor kwart van Europese autoverkopen

Auto’s met een lage of zelfs geen directe uitstoot nemen een flinke punt uit de Europese verkooptaart van november. 26 procent van de nieuw verkochte auto’s viel afgelopen maand in deze ‘Low Emission Car’-categorie.

November was een dramatische maand voor de verkoop van nieuwe auto’s. Eerder bleek al uit cijfers van de Europese brancheorganisatie ACEA dat het de slechtste novembermaand sinds 1993 was. JATO Dynamics heeft nu de verkoopcijfers van november van de EU + EFTA. Voor die landen komt het totaal uit op 855.281 verkocht nieuwe auto’s, 18 procent minder dan vorig jaar. Volledig elektrische auto’s, deels elektrische auto’s en waterstofauto’s, die JATO schaart onder Low Emission Cars, hebben tegen de verdrukking in een groeispurt doorgemaakt ten opzichte van de verkopen van vorig jaar. Dat …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *