Geen files in ochtend op eerste werkdag in lockdown

Rijkswaterstaat en ANWB Verkeersinformatie hadden maandag om 8.30 uur geen filemeldingen. Dat tijdstip is normaal gesproken het drukste moment van de ochtendspits. Logischerwijs is de nieuwe lockdown de oorzaak.

Hoewel het logisch lijkt dat de lockdown de voornaamste oorzaak van de rust op de weg is, wil de ANWB die conclusie nog niet direct zo zwart-wit trekken: “Of het gebrek aan files een direct gevolg is van de lockdown die zondag ingegaan is, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Maar het is uiteraard wel heel toevallig dat er op maandagochtend geen files staan,” aldus ANWB Verkeersinformatie. Vorige week maandag stond er rond 8.30 uur ongeveer 90 kilometer file. In de periode voor de coronacrisis was 300 à 400 kilometer file voor een willekeurige winterse maandagochtend niet ongebruikelijk. De afgelopen week noteerde de ANWB een gemiddelde filelengte van zo’n 150 tot 155 kilometer.
Ook …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *