Mercedes-Benz C-klasse All-Terrain – Eerste rijtest

Heb je zin om af en toe eens buiten de gebaande paden te rijden? Dan kun je dankzij de vierwielaandrijving en de grotere bodemspeling goed uit de voeten met de nieuwe Mercedes-Benz C-klasse All-Terrain. Niet dat iemand dat met deze auto gaat doen, natuurlijk …

De helling is nat en glibberig en heeft een percentage van maar liefst 50 procent. Maar dat is blijkbaar nog niet genoeg. De ambitieuze ­Mercedes-medewerker die naast me zit, verzoekt me even te stoppen. Zoals te ­verwachten viel, glijdt de auto nadat we tot stilstand zijn gekomen eerst anderhalve meter naar beneden. En wat nu, mijnheer Mercedes? “Nou, simpelweg weer weg­rijden”, zegt hij. En dat lukt ook nog, want dankzij 40 millimeter extra bodemvrijheid en standaard vierwielaandrijving kan de nieuwe Mercedes C-klasse All-Terrain in het terrein beter uit de voeten dan we ­hadden verwacht.
De krachtverdeling is vast: 45 procent van het vermogen gaat naar de vooras, de rest …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *