Deze auto’s ondergingen een metamorfose – De Vluchtstrook

Modelnamen gaan in sommige gevallen generaties lang mee. De naam van een auto is lang niet altijd onlosmakelijk verbonden met slechts één carrosserievorm. Soms is een opvolger met dezelfde modelnaam toch een compleet andere auto. In deze editie van De Vluchtstrook behandelen we enkele modellen die een dergelijke transformatie ondergingen.

BMW i3
Mogelijk de nieuwe BMW i3, hier afgebeeld met lange wielbasis voor de Chinese markt.
Laten we beginnen met de actuele aanleiding van dit verhaal: de nieuwe BMW i3. BMW heeft er zelf nog geen ruchtbaarheid aangegeven, maar aangezien het merk ’the power of choice’ hanteert als mantra voor zijn EV-strategie (met andere woorden: van ieder model komt een elektrische variant), lijkt het zo goed als zeker dat dit model ook zijn weg naar Europa vindt.
Hoe dan ook: de toekomstige BMW i3 is compleet anders dan de huidige i3. Waar de laatste een specifiek als EV ontwikkelde compacte auto is, zou de nieuwe i3 gewoon …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *