Skoda Enyaq iv 80x – Eerste rijtest

De Enyaq is op dit moment de bestverkopende Skoda in Nederland. Het Tsjechische merk breidt het aanbod langzaam uit. We reden met de iV 80x, die vanwege zijn extra elektromotor een heuse 4×4 is.

Skoda heeft met de Enyaq een ware verkooptopper in huis. De auto staat in de bovenste regionen van de 2021-hitlijsten en verslaat met gemak zijn halfbroers van Volkswagen, de ID.4 en ID.3, die al een paar maanden langer leverbaar zijn. Dat succes is niet zo verwonderlijk, want Skoda zette een ruimere en mooier afgewerkte auto in de markt dan VW zelf. Tot nu toe zijn alleen nog maar de Enyaq iV 60 en iV 80 geleverd, waarbij de getallen losjes verwijzen naar de batterij­capaciteit van 58 respectievelijk 77 kWh. Deze types hebben achterwielaandrijving en binnenkort komt daar een iV 80x bij, met vierwielaandrijving. We maken met dit model kennis tijdens de jurydagen van het Duitse ‘Goldene …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *