Daimler: ‘Duurzame EV-batterij grote uitdaging’

De EV lijkt dé weg naar een duurzame autotoekomst, maar Mercedes-moederbedrijf Daimler waarschuwt dat de écht duurzame elektrische auto nog ver weg kan zijn. Dat komt vooral door de grondstoffen die nodig zijn voor de accu’s.

Natuurlijk weten we in ons achterhoofd best dat EV-accu’s vol zitten met zeldzame en vaak op twijfelachtige wijze verkregen grondstoffen, maar het is altijd fijn als iemand dat idee eens concreet maakt. Het duurzaam verkrijgen van de grondstoffen die nodig zijn voor batterijen is een hele grote uitdaging voor de auto-industrie, stelt Daimler-bestuurslid Renata Jungo Brüngger tegenover Bloomberg. Vooral kobalt en lithium zijn moeilijk te verkrijgen zonder een web van twijfelachtige arbeidsomstandigheden, genegeerde mensenrechten en veel milieuschade te betreden.
Dat is een probleem dat snel groter kan worden, aangezien Mercedes zeker niet het enige merk is dat in of rond 2030 geheel wil …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *