Fastned werkt samen met Franse staatsbank aan nieuwe laadstations

Fastned gaat samenwerken met de Franse Banque des Territoires om de bouw van snellaadstations langs de Franse snelwegen te ondersteunen.

Banque des Territoires, een investeringsdivisie van de Franse staatsbank Caisse des DépÃ’ts (CDC), zal daarbij tot 49 procent bijdragen aan de investeringen die het Nederlandse bedrijf doet in snellaadstations langs Franse tolwegen, tot een maximum van 50 miljoen euro.
De investeringen dragen bij aan het doel van de Franse overheid om tegen eind 2022 alle 360 parkeerplaatsen langs tolwegen uit te rusten met laadpalen voor elektrische auto’s. Fastned neemt deel aan concurrerende aanbestedingen die tot nu toe zijn uitgeschreven voor ongeveer een derde van deze parkeerplaatsen.
De eerste negen stations die door de samenwerking zullen worden gefinancierd, zijn het resultaat van de gewonnen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *