Deal tussen VDL Nedcar en Canoo definitief van de baan

Canoo ziet definitief af van het produceren van zijn elektrische auto’s bij VDL Nedcar in Born. Het afblazen van de productiedeal hing al even in de lucht, maar nu bevestigt CEO Tony Aquila het nieuws. De VDL Groep en Canoo blijven wel samenwerken, maar de autofabriek zal de zoektocht naar een nieuwe opdrachtgever voort moeten zetten.

Het was aanvankelijk goed nieuws voor VDL Nedcar: een half jaar geleden kon de autofabriek trots melden dat het eind volgend jaar zou beginnen met de bouw van elektrische auto’s voor de Amerikaanse start-up Canoo. Aan het begin van deze maand kwamen er echter barstjes in de deal en nu ziet Canoo dus definitief af van de productie in het Limburgse Born, die volgens het plan eigenlijk tot minimaal 2028 had moeten duren.
De reden die Canoo daar bij monde van CEO Tony Aquila voor geeft is dat de productie …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *