Ruiter AP: bijzondere Nederlandse kitcar – Uit de Oude Doos

Waarschijnlijk denk je bij het zien van deze auto dat je een Lotus of een Caterham voor je hebt. Mis! Dit is de Ruiter AP. Een auto met weliswaar Engels bloed, maar bovenal een creatie van Nederlandse bodem.

Kitcars of andere open tweezitters in de geest van de Lotus Seven zijn er in de loop der jaren in allerlei soorten en maten geweest. De creaties van Caterham en Westfield zijn toch wel de bekendste voorbeelden. Begin jaren 90 had je echter ook nog zoiets als de Ruiter AP. De wat? Nou, de kijk op de Lotus Seven die de Nederlander Ap de Ruiter uit Zaandam had.
Uiteraard waren we benieuwd wat De Ruiter ervan gemaakt had. Eind 1991 was de eerste Ruiter AP net geboren en mocht AutoWeek gaan kijken wat het voorstelde. Dat deden we onder meer op Circuit Zandvoort, want op een circuit konden we immers goed uitzoeken of de Ruiter AP net zo sportief was als zijn uiterlijk deed vermoeden. In eerste …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *