Toyota investeert tientallen miljarden euro’s in elektrisch rijden

Toyota pompt tientallen miljarden in de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. De grootste autofabrikant ter wereld wil voor het eind van het decennium jaarlijks 3,5 miljoen volledig elektrische auto’s verkopen.

Concreet komt de investering neer op omgerekend zo’n €31 miljard. Rond 2030 moeten er dertig elektrische modellen zijn ontwikkeld, waarvan vijftien modellen al in 2025. De nieuwe doelen moeten van Toyota een geduchte concurrent maken van merken als Tesla en ook Volkswagen, dat tevens stevig inzet op elektrisch rijden.
De stap van Toyota komt na lang twijfelen. Het concern vroeg zich jarenlang af of de wereld, buiten Europa en de Verenigde Staten, wel echt klaar is voor de overstap van reguliere verbrandingsmotoren naar elektrische of semi-elektrische varianten. “We willen klaar zijn voor elke verandering en onze klanten een scala aan opties bieden”, aldus topman Akio Toyoda dinsdag.
Ook in …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *