Test: Audi Q4 E-Tron

Bij badge engineering wordt een bestaande auto voorzien van een ander logo om zo een nieuw model te creëren. Het is een exercitie die in het verleden al vaak is uitgevoerd, maar nu nog steeds aan de orde is. Zo transformeert Audi de Skoda Enyaq tot Q4 e-tron. Past die badge bij deze auto?

In rap tempo brengt het Volkswagen-concern momenteel modellen uit op basis van het modulaire MEB-platform voor elektrische auto’s. In grofweg een jaar tijd maakten we kennis met de ID.3 en ID.4 van Volkswagen zelf, de Enyaq van Skoda en nu is de Q4 e-tron van Audi aan de beurt. En dan komen de Volkswagen ID.5 en de Born van Cupra er op korte termijn nog bij. Alle zijn ze gebaseerd op dezelfde basis, met dezelfde accupakketten en dezelfde elektromotoren. Maar goed, feitelijk is dat bij het bekende MQB-platform niet anders, want een A3, Golf en Octavia zijn onderhuids ook grotendeels hetzelfde.
De elektromotor in de Q4 ligt bij de achterwielen. Daarmee is de Q4 na de R8 RWS dus pas de tweede …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *