Dit lees je in AutoWeek 50

AutoWeek 50 vanaf morgen in de winkel of valt deze week op je deurmat. Deze week tref je zoals je gewend bent weer enkele interessante eerste rijtests, waaronder een met de Rivian R1T. Een elektrische pick-up uit de VS waar veel van verwacht wordt. Ook rijden we de Maserati Grecale al en hebben we een heuse Porsche 968 op de rollenbank staan.

We beginnen echter met een heerlijk nuchtere dubbeltest. De nieuwe Skoda Fabia mag het namelijk opnemen tegen de Dacia Sandero. Skoda profileert zichzelf als een uiterst slim merk, wat onder meer blijkt uit de vele spitsvondigheden in hun modellen. Twee Oostbloklanden verder en je bent in Roemenië, de bakermat van Dacia, ook zo’n uitgekiend merk. Daarnaast associëren veel mensen Skoda en Dacia met ‘budget’, maar we zien dat de verhoudingen tegenwoordig iets anders liggen.
Rivian R1T
Van een totaal andere orde is de Rivian R1T, een beresterke elektrische pick-up, waar in de vorm van de R1S ook een SUV-versie van komt. Hoewel Rivian nog niet neergestreken is in Europa en zelfs in thuisland …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *