‘Lancia ziet Mercedes als benchmark’

Lancia ziet Mercedes-Benz naar verluidt als zijn grote voorbeeld. Het merk is realistisch genoeg om niet op de verkoopcijfers van de Duitsers te mikken, maar ziet wel wat in de positionering en stijl van Mercedes.

Dat is althans wat CEO Luca Napolitano stelt tegenover Automotive News Europe. “We werken naar een benchmark toe, en die benchmark is Mercedes”, zou hij hebben gezegd. “Ik bedoel daarmee niet dat we de strijd met Mercedes willen aangaan, want dat zou naïef zijn. Mercedes is voor ons echter wel een voorbeeld”.
Ook zegt Napolitano zich meer te willen richten op winstgevendheid dan op verkoopvolume. Dat is maar goed ook, want we weten al dat er voor Lancia voorlopig drie modellen in het vat zitten. De eerste moet in 2024 de Ypsilon opvolgen, het enige model dat Lancia (in Italië) nu nog heeft. In 2026 moet …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *