Opel Senator (1979) – In het Wild

Een Duitse sedan met zes-in-lijn. Als je deze omschrijving hoort, ligt de associatie met een product uit München voor de hand. Toch is dat nu nadrukkelijk niet het geval, want deze Opel Senator uit 1979 heeft óók een zespitter onder de kap!

In het geval van deze Senator, het toenmalige topmodel van Opel en de voorloper van de Omega, is dat zelfs een heuse drieliter zespitter met 150 pk. Als je het kenteken gaat opzoeken via de RDW, valt op dat er ‘3.0 H’ achter staat. Die uitvoering van de Senator is echter nooit geleverd. Gezien het opgegeven vermogen en de aanduiding op het kofferdeksel vermoeden wij dat het hier om de S gaat, die destijds nieuw €21.914 kostte in Nederland. In de Senator-hiërarchie stond de S onder de 180 pk sterke E, met de E van einspritzung. Later kwamen nog snellere versies van de sedan op de markt, waaronder de door

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *