Max Verstappen wereldkampioen Formule 1

Formule 1 kijkend Nederland had er het gros van de Grote Prijs van Abu Dhabi waarschijnlijk geen vertrouwen meer in, maar in een zenuwslopende slotronde wist Max Verstappen regerend wereldkampioen Lewis Hamilton te passeren en daarmee te onttronen. Max Verstappen mag zich de eerste Nederlander noemen die wereldkampioen is geworden in de Formule 1.

De 24-jarige Max Verstappen heeft in de slotfase van de Grote Prijs van Abu Dhabi een succesvolle aanval op Lewis Hamilton weten te openen. De race die aanvankelijk tot de achtste wereldtitel voor Lewis Hamilton leek te leiden, sloeg daarmee om in een overwinning van de Nederlandse coureur.
Red Bull Racing trok strategisch gezien alles uit de kast om Verstappen aan de wereldtitel te helpen en ook een magistrale verdedigingsactie van teamgenoot Sergio ‘Checo’ Pérez droeg er zijn steentje aan bij. Het was echter de crash van Nicholas Latifi met een Safety Car tot gevolg die het mogelijk maakte dat Verstappen vlak achter Hamilton nog één ronde vol op de wereldtitel konden jagen. Met succes.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *