Volkswagen beleeft forse verkoopdaling in november

Volkswagen loopt behoorlijk te stoeien met het immer voortdurende chiptekort. Het meest recente bewijsstuk? De totale verkoop van de maand november, die ten opzichte van vorig jaar een behoorlijk forse dip doormaakt.

Het chiptekort zorgt ervoor dat de productie wordt verstoord en de Volkswagen Group minder auto’s van de band kan laten rollen dan het eigenlijk zou willen. Door die verstoringen in de productie daalde de wereldwijde verkoop van het concern in november met ruim 31 procent in vergelijking met een jaar geleden. Volkswagen leverde afgelopen maand 616.300 voertuigen af. Sinds het begin van dit jaar ligt de verkoop van de Volkswagen Group met 8,2 miljoen voertuigen 1,7 procent lager dan in 2020.
Voor het gehele jaar houdt Volkswagen nog altijd vast aan een verkoopverwachting van rond de 9 miljoen auto’s. Vorig jaar verkocht het concern in totaal 9,3 miljoen auto’s. Om dat doel van 9 miljoen …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *