Seat Leon autonoom de weg op als ‘Diana’

Seat werkt aan een toekomst waarin een grote rol voor autonoom rijden is weggelegd. Dat doet het met een Diana gedoopte Leon, die autonome vaardigheden van level 3 heeft.

Terwijl Tesla in de VS al volop in de praktijk eigenaren kennis laat maken met zelfrijdende auto’s, zijn andere merken nog druk bezig met de ontwikkeling hiervan. Zo ook Seat, dat nu een Leon de weg op stuurt die het gros van de taken van de bestuurder uit handen neemt. Seat noemt de Leon in kwestie ‘Diana’, naar eigen zeggen een verwijzing naar de gelijknamige Romeinse godin en beschermheilige. De auto is door Seat ontwikkeld in samenwerking met het Automotive Technology Center van Galicië en rijdt inmiddels rond op afgesloten stukken weg en parkeerterreinen.
De Seat Leon is uitgerust met vijf lidar-sensoren, vijf radars, zes camera’s, twaalf echo-apparaten en acht computers die de auto …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *