Peugeot 405 (1995) – Liefhebber gezocht

Een auto hoeft niet heel speciaal te zijn om hartstikke leuk te zijn. Dat bewijst deze Peugeot 405 maar weer eens. Ooit ‘gewoon weer een 405’, nu eentje die je inmiddels haast met fluwelen handschoenen aan zou pakken.

De Peugeot 405 past perfect in een rijtje auto’s dat je in de jaren 90 op elke straathoek zag staan en inmiddels vrijwel uitgestorven is in ons land. Exemplaren die niet op de sloop zijn beland, zijn bijna allemaal naar verre oorden verdwenen. Vooral in Noord-Afrika loop je grote kans om nog een voormalig Nederlandse 405 tegen het lijf te lopen. De 405’s die hier nog wel zijn, zijn het koesteren waard. Van de dik 80.000 exemplaren die er hier verkocht zijn, staan er nog enkele honderden op Nederlands kenteken. Er zullen veel afgetrapte exemplaren bij zijn, maar dat deze rode uit 1995 is er daar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *