‘Leaserijders twijfelen over EV’s door stijgende bijtelling’

De lagere bijtelling was de afgelopen jaren voor veel leaserijders een belangrijke prikkel om hun benzineleaseauto om te ruilen voor een EV. Die prikkel wordt steeds minder sterk en ALD Automotive ziet daarom twijfel ontstaan bij leaserijders.

Het bijtellingspercentage voor elektrische auto’s gaat al een aantal jaren stapsgewijs omhoog. Dat leidt vaak aan het einde van het jaar op een run op elektrische auto’s voor deels zakelijk gebruik. Volgend jaar is het verschil tussen de bijtelling voor een elektrische auto en een slechts deels of niet-elektrische auto ook weer kleiner dan nu. Dan ben je 16 procent bijtelling kwijt tot een cataloguswaarde van €35.000 en voor het deel daarboven ben je de volle 22 procent kwijt. ALD Automotive onderzocht wat dit kleine verschil doet met de wens voor de zakelijke leaserijder en ziet dat de twijfel om elektrisch te rijden groeit.
“Slechts 18 procent van alle leaserijders vindt deze nieuwe …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *