Bijna 1.000 minder auto’s gestolen in 2021

2021 is nog niet voorbij, maar het ziet er goed uit wat betreft het aantal autodiefstallen dat dit jaar heeft plaatsgevonden. Nu is elke gestolen auto er natuurlijk een teveel, maar in de eerste elf maanden van dit jaar zijn er wel mooi bijna 1.000 minder personenauto’s gestolen dan in diezelfde periode vorig jaar!

In de eerste elf maanden van 2021 zijn 4.940 personenauto’s gestolen, zo meldt het Verbond van Verzekeraars. Dat zijn er 948 minder dan er in diezelfde periode vorig jaar werden ontvreemd. Volgens het Verbod van Verzekeraars houdt de daling van het aantal autodiefstallen mogelijk verband met de invoering van de avondklok. Zo valt er in de cijfers met name in de maanden januari, februari en maart een aanzienlijke daling van het aantal gemelde autodiefstallen waar te nemen. In januari werden er 156 minder personenauto’s gestolen dan in diezelfde maand vorig jaar en in februari werden maar liefst 219 minder auto’s gestolen. De avondklok werd op 23 januari ingevoerd en kwam eind april tot een …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *