Audi 100 versus Toyota Camry – Dubbeltest – Uit de Oude Doos

De voorloper van de Audi A6, de Audi 100, gold in 1991 als maatstaf in de hogere middenklasse. Een nog behoorlijk vers model dat plots een nog nieuwere Japanner op zijn bordje kreeg: de Toyota Camry. 30 jaar geleden zetten we de twee naast elkaar in een vergelijkende test.

Met de laatste generatie van de Audi 100 (die uiteindelijk na de facelift ook nog als A6 werd verkocht) zette Audi een auto neer die weer een duidelijke stap vooruit betekende ten opzichte van zijn voorganger. Concurrent Mercedes-Benz moest het nog stellen met de ijzersterke maar ook al wat verouderde W124 en ook de BMW 5-serie E34 was al een slagje ouder dan de 100. Toch zat de 100 echt niet ineens onbedreigd op de troon en ook kwam er plotseling concurrentie vanuit een hoek waaruit tot dan toe niet heel veel te vrezen was. Toyota presenteerde in 1991 namelijk de gloednieuwe Camry van de XV10-generatie. Een auto die op tal van fronten veel beter uit de verf kwam dan de Camry die we tot dan …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *