Waarom Mazda en Suzuki modellen van Toyota nodig hebben

Merken wisselen onderling al jaren modellen uit. Toch is het opvallend dat niet alleen Suzuki modellen bij Toyota leent, maar Mazda nu ook voor de nieuwe 2 een Toyota uit het magazijn trekt. Waarom kiezen Suzuki en Mazda voor auto’s van Toyota?

Onze rubriek De Tweeling illustreert hoe autofabrikanten al jaren modellen van elkaar lenen om er vervolgens eigen beeldmerken op te plakken en ze zo op de markt te brengen. Door de jaren heen zijn er ook diverse modellen van Toyota onder de vlag van andere automerken gevoerd. Zo klopte Chevrolet voor meerdere modellen bij Toyota aan en leende Pontiac voor de Vibe de Voltz van die Japanse fabrikant. Meer voorbeelden? Zeker. Zo was de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *