Stellantis en BMW met elkaar in zee voor autonoom rijden

Stellantis en BMW bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s. Dat meldt Stellantis’ bij een presentatie van de toekomstplannen op softwaregebied. Ook werkt Stellantis met techbedrijf Foxconn aan een nieuwe software-architectuur voor EV’s.

Stellantis licht dinsdag tijdens ‘Software Day’ toe wat er de komende jaren op softwaregebied verwacht mag worden. Daarbij doet het concern uit de doeken dat BMW aanhaakt bij Stellantis’ inspanningen om gedeeltelijk zelfrijdende auto’s een realiteit te maken. Onder de noemer STLA AutoDrive wordt autonoom rijden tot level 3 (waarbij de bestuurder alleen nog een oogje in het zeil moet houden en verder niets hoeft te doen) mogelijk gemaakt met auto’s van het concern en BMW komt ook aan de ontwikkelingstafel te zitten.
Uiteindelijk zullen dus auto’s van beide concerns van dezelfde software-architectuur gebruikmaken. AutoDrive begint bij level 2 autonoom rijden en wordt in de loop der tijd via …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *