Verkoop gebruikte auto’s breekt alle records

2021 lijkt het jaar te worden waarin er door autobedrijven voor het eerst meer dan 1,3 miljoen tweedehands auto’s zijn verkocht. Die verwachting spreken Bovag en RDC uit op basis van de meest recente verkoopcijfers van gebruikte auto’s.

Tot en met november zijn in Nederland door autobedrijven al 1.232.335 occasions verkocht. Dat zijn er vier procent meer dan in de eerste 11 maanden van 2020. Sterker nog, het zijn er slechts een fractie minder dan er in heel 2020 werden verkocht. Vorig jaar verkochten autobedrijven namelijk 1.285.166 gebruikte personenauto’s.
Hoewel autobedrijven de verkoop van gebruikte auto’s zien toenemen, verhandelen particulieren onderling juist minder tweedehands auto’s. In de eerste 11 maanden van dit jaar verkochten particulieren 621.000 gebruikte personenauto’s, 9 procent minder dan in 2020. Bovag en RDC mikken erop dat er in 2021 uiteindelijk zo’n 675.000 tweedehands personenauto’s particulier …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *