Toyota komt met nieuw platform voor Europa

Toyota werkt aan een nieuw en volledig op de Europese markt toegespitst platform. Het gaat om een basis die auto’s met hybride, plug-in hybride maar ook met volledig elektrische aandrijflijnen van houvast moet voorzien.

Toyota heeft in zijn ontwikkelingskamers een splinternieuw platform liggen dat het puur voor de Europese markt klaarstoomt. Het nieuwe platform heet E3, zo weet Automotive News te melden op basis van uitspraken van niemand minder dan Matt Harrison, CEO van Toyota Motor Europe.
Het E3-platform is bedoeld voor zowel hybride als plug-in hybride auto’s en is zelfs geschikt voor auto’s met een volledig elektrische aandrijflijn. Toyota gaat dus ook elektrische versies voeren van modellen die ook met verbrandingsmotoren beschikbaar zijn. Daarbij volgt het merk een vergelijkbare EV-strategie als Kia en Hyundai. Net als die merken heeft Toyota straks in de basis als EV ontwikkelde auto’s op het …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *