‘Half miljoen banen op de tocht door elektrische auto’s’

Er dreigen een half miljoen banen te verdwijnen wanneer de Europese Unie zich alleen maar gaat toeleggen op de productie van elektrische auto’s. Daarvoor vrezen toeleveranciers binnen de auto-industrie.

Als het aan de Europese Commissie ligt, verdwijnen benzine- en dieselauto’s binnen vijftien jaar uit de showrooms. Die transitie naar een puur elektrisch auto-aanbod kan een half miljoen banen kosten bij toeleveranciers. Dat meldt de Europese brancheorganisatie voor autotoeleveranciers (CLEPA) op basis van een nieuw rapport, waar Het Financieele Dagblad al eerder over schreef. De 226.000 banen die zouden ontstaan door het verhogen van de productie van elektrische auto’s kunnen maar een deel van het verlies goedmaken. Bovendien hebben medewerkers daar vaak een andere opleiding voor nodig.
CLEPA pleit onder meer voor een geleidelijke transitie zodat niet opeens veel Europeanen hun …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *