Porsche 944 (1985) – Liefhebber gezocht

Dromen van oude Porsches in vervulling laten gaan met een budget dat niet tot 20.000 euro gaat is lastig. Oké, een vroege Cayenne of Panamera zal wel gaan, maar dromen daar al veel mensen van? Voor deze tweede aflevering van ‘liefhebber gezocht’ stuitten we op een Porsche 944 uit 1985 voor nog geen 15.000 euro. Eentje met origineel Nederlands kenteken en daar gaan liefhebbers doorgaans goed op.

De Porsche 944 is zo’n heerlijke jaren 90 sportwagen. Met klapkoplampen dus. Het model kwam in 1981 op de markt als dikkere broer van de 924. Daar lijkt de 944 sterk op maar de breder uitgeklopte wielkasten maken hem om te zien ook al dikker, en dat geldt ook voor de viercilinders die je in de neus aantreft. Met minder dan de 163 pk die ook deze klassieker heeft kon je de 944 niet krijgen. Die kracht komt van een 2,5-liter. Da’s ook een grote viercilinder denk je misschien maar in de opvolger van de 944, de 968, steeg die inhoud zelfs tot 3,0 liter.

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *