Deze modelnamen zijn gebruikt door meerdere merken

Het verzinnen van een leuke, pakkende modelnaam kan een hele opgave zijn voor een fabrikant. Simpele letter- of nummerreeksen zijn daarom eerder regel dan uitzondering. Het komt echter ook nog wel eens voor dat één modelnaam door meerdere, van elkaar losstaande automerken wordt gebruikt. Dit zijn daar enkele voorbeelden van.

Bij de BMW Concept XM was het in ieder geval glashelder: BMW moest met Citroën om de tafel om ervoor te zorgen dat de modelnaam gebruikt mocht worden. Niet dat je de enorme SUV die de Concept XM is ooit zou verwarren met de statige Citroën, overigens. Lexus past ongeveer hetzelfde trucje toe bij de RZ, een puur elektrische SUV die in geen velden of wegen lijkt op de Alfa Romeo RZ, de hoekige door Zagato ontworpen sportwagen. Soms ligt het wat dichter bij elkaar, zoals in enkele van de onderstaande voorbeelden te zien is.
Lincoln LS / Lexus LS
Lincoln LS.
Allebei een sedan, maar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *