Nieuwe Kia Carens: terug naar MPV-land

Kia stoft modelnaam Carens af voor een nieuwe compacte MPV. De in 2018 van de markt verdwenen Carens wordt opgevolgd door een geheel nieuw model dat nog deze maand zijn debuut maakt.

MPV’s en vooral middelgrote exemplaren zijn in Europa op sterven na dood, maar elders in de wereld besteden autofabrikanten nog wel aandacht aan het segment van dergelijke slimme ruimtewonders. Kia komt zo’n drie jaar nadat het de derde generatie Carens van de internationale automarkt haalde derhalve gewoon met een nieuwe generatie. Op 16 december beleeft de nieuwe vierde generatie van de MPV zijn debuut, maar er is een belangrijke ‘maar’ aan bevonden.
Vooralsnog lijkt het er namelijk sterk op dat de nieuwe Kia Carens alleen voor de Indiase automarkt is bestemd. De Indiase tak van Kia deelt een teaservideo waarin het de komst van de nieuwe MPV aankondigt. In die video zijn flarden van de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *