Helft van verkochte elektrische auto’s is Chinees

Van de bijna 3 miljoen nieuwe elektrische auto’s die in de eerste 9 maanden van dit jaar wereldwijd zijn verkocht, is maar liefst 45 procent van een Chinees merk. Dat blijkt uit gegevens van Jato Dynamics.

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn volgens Jato Dynamics wereldwijd 2,97 miljoen nieuwe elektrische personenauto’s verkocht, dat aantal is maar liefst 149 procent hoger dan in diezelfde periode vorig jaar. Zo’n 45 procent van dat aantal is afkomstig van een Chinees merk. Een enorm aantal dus, het gaat namelijk om zo’n 1,34 miljoen exemplaren.
Eerlijk is eerlijk: het gros van die tussen januari en september verkochte elektrische auto’s blijft in China. Sterker nog, Jato Dynamics meldt dat 95 procent van de wereldwijd verkochte elektrische auto’s van Chinese merken in het thuisland is verkocht. China speelt in ieder geval wel een grote rol in de internationale productie van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *