Gebruik lachgas oorzaak van 1.800 ongelukken

De laatste jaren lees je helaas geregeld dat het gebruik van lachgas een rol heeft gespeeld bij verkeersongevallen, meer dan eens met dodelijke afloop. Uit berichtgeving van NOS blijkt dat er in de afgelopen drie jaar maar liefst bijna 1.800 verkeersongevallen hebben plaatsgevonden waarbij lachgas een rol heeft gespeeld.

We hebben het over lachgas dat als drugs wordt gebruikt en niet over de toepassing ervan als ‘nos’ of ‘nitro’ dat in tuningland wordt gebruikt om je auto een tijdelijke krachtinjectie te geven. Op basis van een inventarisatie van de politie schrijft NOS dat er de afgelopen drie jaar bijna 1.800 verkeersongelukken hebben plaatsgevonden waarbij het gebruik van de drugs een rol speelde. Daarvan hadden er 63 een dodelijke afloop. Bij 362 ongevallen met ernstig letsel tot gevolg werd lachgasgebruik geconstateerd.
In de eerste tien maanden van dit jaar zou al bij 595 verkeersongelukken lachgasgebruik zijn geconstateerd. In heel 2020 lag dit aantal op maar liefst 712. Het schrikbarende aantal van …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *