Grote steden willen 30 km/h als maximumsnelheid

De vier grote steden willen de snelheid op bijna alle wegen in de stad zo snel mogelijk terugbrengen tot maximaal 30 km/h. Dit moet het aantal dodelijke verkeersslachtoffers fors terugdringen, meldt het AD.

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht vragen het kabinet en de Tweede Kamer in een brandbrief de verlaging van de maximumsnelheid naar 30 km/h snel te regelen. Momenteel geldt op bijna de helft van alle wegen in de vier grootste steden al deze maximumsnelheid. Nu steden steeds drukker worden is dat nog lang niet voldoende, stellen ze.
De Amsterdamse wethouder Egbert de Vries (PvdA, Verkeer en Vervoer) wijst er op dat ’80 procent van het aantal verkeersslachtoffers’ op wegen valt waar een maximumsnelheid van 50 km/h geldt. “In het verleden hebben we de auto te veel ruimte gegeven in steden, nu staat leefbaarheid voorop.”
Het pleidooi komt niet bepaald uit de lucht vallen. Begin dit jaar …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *