BMW 02-serie op de kop tikken – Uit de Oude Doos

De BMW 02-serie is uitgegroeid tot een gewilde klassieker. Een auto waar je nu behoorlijk geld aan kwijt bent als je een mooi exemplaar wil. In 1991 waren ze uiteraard nog een stuk goedkoper te krijgen. Precies 30 jaar geleden zochten we uit of je er verstandig aan deed om er eentje aan te schaffen.

Laten we vooropstellen dat de BMW 02 ook in 1991 al (of eigenlijk nog) een begeerlijke auto was. BMW had met het compacte model een schot in de roos te pakken. Je kunt ‘m zien als één van de of zelfs de grondlegger van waar BMW groot mee is geworden: sportief rijgedrag in een alledaags bruikbare verpakking. Zeker de 2002ti was in zijn tijd ronduit indrukwekkend. Het lage gewicht, relatief hoge vermogen en achterwielaandrijving maakten het een feestje om ermee te rijden. In 1991 waren de 2002ti’s dan ook nog altijd relatief prijzig, maar uiteraard was er meer keuze.
BMW 2002 ti
Zo begon het aanbod aanvankelijk bij de 1600 (later 1602 genaamd) die, zoals de naam al aangaf, een 1.6 in zijn …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *