Zoveel stroom gaat verloren bij volledig opladen van EV’s

Wie een elektrische auto wel eens van leeg naar helemaal vol opgeladen heeft, zal vast wel eens hebben gezien dat deze meer stroom trekt dan er in de accu hoort te kunnen. AutoBest heeft nu voor een reeks EV’s in kaart gebracht hoe groot deze overschrijding precies is.

Bij het opladen van elektrische auto’s gaat natuurlijk niet iedere kWh stroom zonder tussentijds verlies direct naar het accupakket. Er zijn vaak ook andere zaken die stroom vragen, zoals de koeling van de accu tijdens het laden, maar bijvoorbeeld ook systemen die het bijladen softwarematig afregelen. Zeker bij hoge temperaturen of bij snelladen kan het koelen aardig wat extra stroom kosten. Je tikt dus altijd wat meer kWh af dan er werkelijk in het accupakket zit. AutoBest heeft een heel aantal EV’s volledig leeg gereden en vervolgens weer volledig opgeladen om te ontdekken hoeveel dat per auto precies is.
Er blijken behoorlijke verschillen te zijn. In sommige gevallen gaat het om ruim 20 …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *