Humber Super Snipe (1963) – In het Wild

De kans is groot dat je nog nooit van de Humber Super Snipe hebt gehoord. Als je zelfs nog nooit van het merk Humber hebt gehoord, nemen we je dat ook absoluut niet kwalijk. Hier staat namelijk een overblijfsel van een lang vervlogen hoofdstuk uit de Britse autogeschiedenis.

Om uit te leggen wat we hier dankzij collega Jan Lemkes voor ons hebben, duiken we kort in de geschiedenis van de Britse auto-industrie. Voor de Tweede Wereldoorlog ontstond een breed scala aan fabrikanten dat vaak van de productie van (motor)fietsen op den duur geheel of deels overstapte op autoproductie. Humber was er daar één van. Dat stapte in de jaren 20 grotendeels over op de productie van personenauto’s en werd eind jaren 20 door de gebroeders Rootes naast het wellicht bekendere Hillman ondergebracht onder de Rootes Motor Company. Onder de naam Humber verschenen diverse modellen met vaak vrij forse motoren, die gericht waren op de hogere middenklasse en belangrijke …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *