De toekomst van Mini – Blik to the Future

De jaren dat Mini synoniem stond voor een compacte en voor de kleine beurs bereikbare auto liggen allang achter ons. Het moderne Mini sloeg een andere weg in en staat inmiddels aan de vooravond van een volgend spannend hoofdstuk. Eén waarin elektrisch rijden de boventoon voert. Bovendien verkent Mini een voor hem nieuw segment.

Wie het huidige modelaanbod tegen het licht houdt, ziet dat het al even geleden is dat Mini met een geheel nieuw model op de proppen kwam. De zeven jaar oude driedeurs en vijfdeurs Mini en Mini Cabrio kregen dit jaar nog maar eens een facelift. De versere Countryman kreeg in 2020 een opfrisser en in datzelfde jaar verscheen ook de eerste ­volledig elektrisch aangedreven Mini hatchback op de markt.
Achter de schermen wordt echter hard ­gewerkt aan de opvolgers. Niet in de laatste plaats omdat Mini per 2030 een volledig elektrisch merk wil zijn. De nieuwe Mini’s ­zetten een belangrijke stap in die richting.
Om te beginnen staat er een geheel nieuwe driedeurs hatchback in de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *