‘Tesla steekt miljoenen in uitbreiding Chinese productie’

Tesla zou omgerekend zo’n €139 miljoen willen investeren in zijn autofabriek in de Chinese miljoenenstad Sjanghai. Daarmee moeten delen van de zogenoemde Giga Shanghai-fabriek uitgebreid worden. Ook komen er extra mensen in dienst.

Volgens Chinese berichtgeving is de investering onder meer bedoeld voor uitbreiding van de afdeling waar de carrosserie- en plaatdelen geproduceerd worden. Ook de capaciteit van de verfstraat, de assemblagehal en het logistieke centrum zal uitgebreid worden. De werkzaamheden moeten in april 2022 afgerond zijn en nog voor het einde van dit jaar moet men ermee beginnen, meldden Chinese bronnen in de nacht van donderdag op vrijdag.
De geplande investering komt niet als een hele grote verrassing. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Q2 in juli zei Tesla de fabriek in Sjanghai te hebben aangewezen als belangrijkste productiecentrum voor de export. Eerder was dat nog de vestiging in de …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *