‘Nederland één van eerste landen waar autobezit verdwijnt’

Het gros van de Nederlanders heeft nu nog een auto voor de deur staan om van deur tot deur te reizen. Dat gaat in de toekomst veranderen, verwacht Siemens. Dat werkt aan een app die ‘mobility as a service’ groot moet maken.

In Nederland is het reizen met verschillende vervoersmiddelen per reis nog niet echt ingeburgerd. Voor langere afstanden gebruiken we óf het OV, soms in combinatie met een (deel)fiets, of de auto. Van deur tot deur reizen met een eigen auto is nog altijd het populairst. Volgens sommigen kan het allemaal veel efficiënter als we – afhankelijk van de voorzieningen – standaard met een combinatie van publiek beschikbare vervoersmiddelen van A naar B gaan. ‘Mobility as a Service’ (MAAS), wordt dat ook wel genoemd. Je begint bijvoorbeeld met een deelfiets, stapt over op een trein en pakt vervolgens een deelauto om bij je eindbestemming te komen. Siemens Mobility werkt in opdracht van de NS, HTM …

Lees verder…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *